Παγκόσμιοι Αγώνες Τέχνης
Παγκόσμιοι Αγώνες Τέχνης

Τέ► Ξύλινη εποχή

xilini-epochi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ  PDF  ΕΔΩ

Ξύλινη εποχή - xilini-epochi

Ξύλινη εποχή

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η συλλογή «Ξύλινη εποχή» που ακολουθεί, αναπτύχθηκε παράλληλα με την συλλογή μου «Δαιμόνα». Στο ίδιο ακριβώς ποιητικό πνεύμα, με μόνη τους διαφορά τη θεματολογία. Στη «Δαιμόνα» τα πάντα είναι γραμμένα για τη μικρή μου μούσα που με ενέπνεε εκείνη την περίοδο, ενώ στην «Ξύλινη εποχή», είναι συγκεντρωμένα, όλα όσα δεν έχουν άμεση σχέση με τον ερωτικό μου, εκπαιδευτικό προσανατολισμό.

Είναι όμως απόρροια των συνεπειών αυτού του προσανατολισμού, ο οποίος τέθηκε υπό τον δημόσιο έλεγχο ατόμων, παντελώς άσχετων με οποιαδήποτε έννοια της Τέχνης και των τεχνικών της, αλλά και γενικότερα, με την λεπτή και ύψιστη ηθική της καλλιτεχνικής αισθητικής. Άτομα ανίκανα να κατανοήσουν τον Έρωτα στη φιλοσοφική του διάσταση, πόσο μάλιστα ν’ αντιληφθούν την εκπαιδευτική του πρακτική και προοπτική, μέσα από την καλλιέργεια μιας ευγενούς επικοινωνιακής και δημιουργικής σχέσης, που αναπτύσσεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις μεταξύ του ποιητή (ποιώ) και της μούσας του, σχέση που τους συνδέει κυριολεκτικά για το υπόλοιπο του βίου τους και γίνεται εξόχως χρηστή και για τους δύο!

Δυστυχώς όμως, όσοι ασχολούνται γενικότερα με την Τέχνη, που δεν είναι τίποτε άλλο από την καλλιέργεια του κάλλους, περιβάλλονται κι από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση μαζί της και κατά συνέπεια, ούτε με το καλλιτεχνικό κάλλος! Κι αυτοί συμβαίνει να είναι και οι αυστηρότεροι, αλλά επίμονα ανόητοι κριτές!

Κι όταν τυχαίνει, αυτοί να ελέγχουν ενίοτε είτε άμεσα, είτε έμμεσα τη ζωή ή και τα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας των καλλιτεχνών, τότε η Τέχνη και η ηθική της, αντί να γεφυρώνει γόνιμα και δημιουργικά τη σχέση τους με τους καλλιτέχνες και να γίνεται εκείνο το πολιτισμικό πεδίο, ανάπτυξης της κοινωνικής γνώσης κι επικοινωνιακής επαφής, η εκκλησία του κάλλους με λίγα λόγια, δυστυχώς γίνεται το εχθρικό, απροσπέλαστο και αμαρτωλό τείχος που τους χωρίζει μαχητικά και τους περιθωριοποιεί! Ότι χειρότερο δηλαδή για όλους! …

… Δύσκολο πράγμα η Τέχνη!; …

… Για κάποιους ορκισμένους ασκητές όμως, …

… ευτυχώς ακόμα όχι …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ  PDF  ΕΔΩ

 

xilini-epochi

xilini-epochi xilini-epochi xilini-epochi xilini-epochi xilini-epochi xilini-epochi