Παγκόσμιοι Αγώνες Τέχνης
Παγκόσμιοι Αγώνες Τέχνης

ΓΕ► Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

idiotika-panepistimia

ΘΕΜΑ: Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Υπουργέ Νίκη Κεραμέως,

καταρχήν συγχαρητήρια για την υπουργοποίησή σου και καλή αποδοτικότητα.

Κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, το κόμμα σου η Νέα Δημοκρατία, υποσχέθηκε την ίδρυση και ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην χώρα μας.

Η ΓΕΩΝΙΑ λοιπόν, υποδέχεται μ’ ενθουσιασμό αυτή την πρόταση και σε παροτρύνει, να προχωρήσεις τάχιστα προς την σχετική νομοθέτηση!

Είναι κυριολεκτικά κρίμα, οι έλληνες ολιγάρχες και γενικότερα, οι εύποροι γονείς της χώρας μας, των οποίων τα παιδιά τους δυστυχώς αδυνατούν πάρα πολύ πνευματικά, από τα συνομήλικά τους της μεσαίας και κατωτέρας τάξεως, ενώ διαθέτουν τόσο τεράστιες περιουσίες, να μη μπορούν από την άλλη, να μορφώσουν τ’ ανίκανα πνευματικώς παιδιά τους!

Οπότε όπως ακριβώς προβλέφθηκε από το ελληνικό κράτος, η ίδρυση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τα παιδιά αυτών των γονέων που είναι κυριολεκτικά βλήματα κι αδυνατούν να προαχθούν στις επόμενες τάξεις, ή κυριολεκτικά τεμπελχανάδες κι αδιαφορούν πλήρως για την εκπαίδευσή τους, μιας κι έχουν στην διάθεσή τους τόση περιουσία, που είναι ικανή να τους εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαβίωση για πάντα, να έχουν την δυνατότητα οι γονείς τους να εξαγοράζουν με τα λεφτά τους τις σχετικές προαγωγές αυτών των παιδιών, έτσι ακριβώς και πάρα πολύ σωστά, θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η συναλλακτική δομή μεταξύ αυτών των γονέων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, επιπλέον και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι τα ανωτέρω βλήματα κι οι τεμπελχανάδες, δεν θα χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό για ν’ αγοράσουν τ’ απαραίτητα πτυχία που τους χρειάζονται για την προσωπική και κοινωνική τους προβολή, από τα ξένα ιδιωτικά κι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα!

Επιπλέον έτσι όπως αυτά τα παιδιά, είναι καλομαθημένα σε μιαν άνετη και πλουσιοπάροχη καθημερινότητα, αυτό σημαίνει πως οι ανωτέρω γονείς, κατά την περίοδο που τα παιδιά τους βόσκουν κυριολεκτικά στο εξωτερικό, ξοδεύουν τεράστια ποσά, τα οποία με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην χώρα μας, αυτά θα διοχετευθούν ευλόγως κι απευθείας, στην εσωτερική μας αγορά!

Αλλά και τα εξίσου αμύθητα ποσά που καταβάλλονται από τους εν λόγω γονείς, τόσο στα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα του εξωτερικού, όσο κι επιμέρους στους καθηγητές τους ξεχωριστά, για την εξαγορά των γυαλιστερών τίτλων των σπουδών των παιδιών τους, με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην χώρα μας, αυτά θα διοχετευθούν ομοίως και πάλι στην εγχώρια αγορά μας!

Πόσο μάλιστα όταν αυτοί οι γονείς, διαθέτουν τόσο τεράστια οικονομική ρευστότητα, έτσι ώστε να μπορούν ν’ αγοράζουν τα πτυχία των παιδιών τους, σα να είναι μαρουλόφυλλα της λαϊκής!!! … … … Ήτοι για παράδειγμα, ν’ αγοράζουν τρία ανώτατα και … φαντασμαγορικά πτυχία μέσα σε επτά έτη φοίτησης των παιδιών τους (εκπαιδευτικών διακοπών), όταν η πραγματική περίοδος φοίτησης που θα απαιτείται κανονικά γι’ αυτά τα πτυχία, θα είναι τουλάχιστον 12 έτη!!! … … … Οπότε κι αυτό θα είναι ένα τεράστιο όφελος για την ολιγαρχική μας τάξη, αλλά και για το σύνολο της εθνικής μας οικονομίας!

Προτείνουμε μάλιστα να δοθούν και απευθείας άδειες στα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως για παράδειγμα του Harvard, του Stanford κλπ, για να ιδρύσουν παραρτήματά τους και στην χώρα μας, έτσι ώστε τα περιώνυμα πτυχία τους, που ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο στα πάσης φύσεως βλήματα και τεμπελχανάδες της ολιγαρχίας, σ’ όλο το φάσμα της αγοράς εργασίας, μέχρι ακόμη και στον χώρο της πολιτικής, να διατίθενται προς αγορά εντός της χώρας μας και να μην χρειάζεται, να μεταβαίνουν οι εν λόγω γονείς στο εξωτερικό! Κι άλλο επιπλέον όφελος για την εθνική μας οικονομία!!! … … …

Αλλά και η παρουσία τους στον χώρο της ελληνικής αγοράς, θα γίνει μία ιδιαίτερη πρόκληση ακόμη και για τις κατώτερες τάξεις, οι οποίες ορέγονται την απόκτηση αυτών των γυαλιστερών τίτλων σπουδών για ευνόητους λόγους, οπότε θα κάνουν και το σκ@τό τους παξιμάδι κατά το κοινώς λεγόμενο, ή και θα πουλήσουν ακόμη ότι έχουν και δεν έχουν για την απόχτησή τους, όταν αυτά τα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα βρίσκονται τόσο κοντά τους πια, όπως η εβδομαδιαία λαϊκή της γειτονιάς τους!!! …

Και μάλιστα, αυτό το καίριο στοιχείο της ορέξεως των κατωτέρων τάξεων, για την κοινωνική τους άνοδο πάση θυσία, είναι και το μαγικό επικοινωνιακό κουμπί της επιτυχίας του εγχειρήματος, το οποίο εάν διαχειριστεί μεθοδικά από τα μμε, όπως έγινε για παράδειγμα με την απροκάλυπτη υποστήριξή τους στο κόμμα σου και στον Τίποτα Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, τότε όχι μόνο δεν θα υπάρξει η παραμικρή κοινωνική αντίδραση για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά τουναντίον μάλιστα, η κοινή γνώμη θ’ αγκαλιάσει και θα προασπίσει δυναμικά το δικαίωμά της, στην ελεύθερη πρόσβαση όλων (όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα), στην εγγυημένη ανώτατη εκπαίδευση αυτών των ιδιωτικών ιδρυμάτων, που πίσω τους φυσικά βρίσκονται δυνατοί επιχειρηματίες, που ο μοναδικός τους στόχος είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος!

Δεν θα … χ@στούνε τώρα οι επιχειρηματίες … και για την εκπαίδευση επί της ουσίας της! Αυτή εξάλλου είναι Συνταγματική υποχρέωση του κράτους, όπως ακριβώς και η Συνταγματική προστασία, του οποιουδήποτε εμπορικού τους κέρδους! … … …

Ως εκ τούτων λοιπόν, η ΓΕΩΝΙΑ στηρίζει την προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. κι εύχεται στην προσωπική σου προσπάθεια υλοποίησής της, την καλύτερη δυνατή επιτυχία! …

Για την ΓΕΩΝΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ Μαρτίνης

idiotika-panepistimia idiotika-panepistimia idiotika-panepistimia idiotika-panepistimia idiotika-panepistimia idiotika-panepistimia