Παγκόσμιοι Αγώνες Τέχνης
Παγκόσμιοι Αγώνες Τέχνης

Τέ► Μαθηματική φιλοσοφία

mathimatiki-filosofia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ  PDF  ΕΔΩ


Μαθηματική φιλοσοφία

ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Αφιερωμένο στην

Άννα Κάππα

που χωρίς να το θέλει, υπήρξε η μούσα για την γέννηση του αριθμοσυστήματος (απεικόνιση των πραγματικών αριθμών σε σύστημα εφαπτομένων κύκλων) και κατ’ επέκταση, για τη διαμόρφωση ολόκληρου του Απειρισμού.


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ήταν Σάββατο, 22 Ιουλίου 2006 και η Άννα Κάππα, κόρη της φίλης μου Φίλης, είχε έρθει στο κατάστημά μου για να δει την κορνίζα που είχε επιλέξει η μάνα της για κάποιον πίνακα.

Με βρήκε πάνω στο πατάρι κι ανέβηκε να με χαιρετήσει. Μετά από λίγο όμως και χωρίς να το καταλάβουμε πως, η κουβέντα μας εξελίχθηκε σε βαριά φιλοσοφική, με μένα να υποστηρίζω δυναμικά την ανυπαρξία του μηδενός και πως η απεικόνιση των πραγματικών αριθμών στον γνωστό ευθύγραμμο άξονα, είναι αστεία εξ ου και λανθασμένη, ενώ η Άννα, δεν καταλάβαινε λέξη απ’ όσα της έλεγα! Έτσι αφού το κορίτσι κουράστηκε να με ακούει άλλο, με χαιρέτησε ευγενικά και έφυγε.

Και μόλις έφυγε, βρήκα και τη λύση! Εάν πιάναμε νοητά τις άκρες του ευθύγραμμου άξονα και τις φέρναμε στο κέντρο τους, στο σημείο που έως τότε υπήρχε το μηδέν, θα σχηματίζονταν δύο όμοιοι εφαπτόμενοι κύκλοι και στο σημείο της επαφής τους, θα αντικαθιστούνταν το μηδέν  με το άπειρον κι έτσι η απεικόνιση των πραγματικών αριθμών, θα γίνονταν λογικότερη καθώς το άπειρον, θ’ αποκτούσε επιτέλους τη λογική μοναδικότητά του!

Εκείνη τη στιγμή, το ρολόι έδειχνε 8:55 μμ! …

Η στιγμή της θεοπλασίας του Απείρου! …

Από τον υφιστάμενο άξονα απεικόνισης των πραγματικών αριθμών, προκύπτει πως το μείον και το συν άπειρο, ως τα ακραία σημεία της ευθείας αυτής, είναι δύο διαφορετικά και μοναδικά στοιχεία. Αυτό όμως, είναι παντελώς παράλογο έναντι της αδιαμφισβήτητης και ακέραιης μοναδικότητας του ΑΠΕΙΡΟΥ!

Επίσης, από την κοινή αφετηρία του μείον και του συν ένα, προκύπτει αβίαστα και απολύτως ορθά, η ανυπαρξία του ΜΗΔΕΝΟΣ! Είναι προφανές, πως αν το μηδέν υφίσταται μεταξύ της αφετηρίας του μείον και του συν ένα, τότε υφίσταται και μεταξύ όλων των αφετηριών των οποιονδήποτε άλλων αριθμών, όσο απειροελάχιστοι κι αν είναι αυτοί. Δηλαδή, το ΜΗΔΕΝ ισοδυναμεί με το ΑΠΕΙΡΟ! Άρα … δεν υπάρχει!

Ως εκ τούτων, η απεικόνιση των πραγματικών αριθμών σε «ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΩΝ ΚΥΚΛΩΝ», κάθετης (8) ή και οριζόντιας διάταξης (¥), είναι ορθότερη του άξονα, δεδομένου ότι καλύπτει απόλυτα τόσο τη συνθήκη της μοναδικότητας του ΑΠΕΙΡΟΥ, όσο και της ανυπαρξίας του ΜΗΔΕΝΟΣ, ή άλλως, της ισοδυναμίας του με το ΑΠΕΙΡΟΝ!

« 1-1=  ¥ »

ΑΝΤΩΝΙΟΣ Κ. Μαρτίνης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ  PDF  ΕΔΩ

mathimatiki-filosofia

mathimatiki-filosofia mathimatiki-filosofia mathimatiki-filosofia mathimatiki-filosofia mathimatiki-filosofia mathimatiki-filosofia